دبستان غیردولتی هوشمند کوشا


6 دی 1390

ناهنجاریهای قامتی زنگ خطری در كمین سلامت جسمی دانش آموزان

مولف: مدیر سیستم   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:
2

ناهنجاریهای قامتی زنگ خطری در كمین سلامت جسمی دانش آموزان

حركات اصلاحی یكی از گرایش های علوم ورزشی است كه در همین زمینه به بحث و بررسی می پردازد. آشنایان امر تربیت بدنی و ورزش و به ویژه معلمین این رشته باید با مباحث حركات اصلاحی آشنایی كافی داشته باشند تا از این طریق بتوانند از بروز و شیوع ناهنجاری های وضعیتی پیشگیری نموده و در مواردی نیز اقدامات درمانی مناسب را به عمل آورند.

 این دانش در بكارگیری  فنآوری وعلوم تكنولوژی با استفاده از نرم افزارطراحی شده ویژه ی ارزیابی

، گام قابل توجهی در دقت ارزیابی بر میدارد.tropy 

خوشبختانه گروه ارزیابی و سنجش با بكارگیری این نرم افزار میزان دقت و توجه خود را با ضریب اطمینان بیشتر بكار بسته اند. اما متاسفانه بدلیل  فقر آگاهی خود دانش آموزان و اولیاء آنان كه  ضرورت اطلاع رسانی  به آنان انجام نگرفته بیشتر دانش آموزان از اقدامات تصویر برداری قامتی مورد نیاز بویژه بین دختران خودداری می نمایند ومتاسفانه از روند دقت منطقی در این زمینه میكاهد.

امید است با برنامه ریزی منسجم و كارا بتوان در اجرایی  حركات اصلاحی صحیح همگام وهماهنگ برای سلامتی دانش آموزان كه به حق سلامتی جسمانی وروحی آنان در خطر است گام موثر برداریم.

ساختار قامتی دانش آموزان دراولین سه ماهه ی سال تحصیلی در زمینه های سر به جلو، شانه نامتقارن، پشت كج، پشت گرد، پشت صاف، كمرگود، زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، كف پای صاف و شست كج مورد ارزیابی قرار گرفتند.

از تعداد 5 آموزشگاه دخترانه یبیشترین درصد ناهنجاری بترتیب عبارتند از :

( افتادگی شانه ، كمر گود ، پشت گرد و زانو پرانتزی )

 از كل 5 آموزشگاه به تعداد 127 نفر سال اول راهنمایی  97 نفر (37/76 %) دارای  ناهنجاری قامتی بوده اند. وتعداد 30 نفر(62/23%) سالم تشخیص داده شدند.

به گفته كارشناسان پزشكی ورزشی خم شدن بیش از حد و به مدت زیاد در هنگام نوشتن، غذا، خوردن و سایر كارها عوارض زیادی را برای ستون فقرات در پی دارد.

رعایت نكردن نكات ضروری در مورد چگونگی نشستن روی نیمكت ها و در هنگام فعالیت در موارد حاد دو نوع قوز در ناحیه ستون فقرات ایجاد می‌كند كه یكی قوز استخوانی و دیگری قوزهایی است كه به علت بافت نرم و عضلات ایجاد می‌شود.

در این میان متخصصان ارتوپد اعلام كردند: افرادی كه در هنگام فعالیت در حالت نشسته از جمله خوردن و نوشتن به مدت طولانی خم می‌شوند مستعد پیدا كردن قوز نوع دوم هستند.

گفتنی است: این معضل به ویژه در مورد دانش‌آموزان كه گاه به مدت طولانی در حالت نشسته و خم شده قرار می‌گیرند، اهمیت  زیادی دارد زیرا به مرور زمان عضلات آنها ضعیف می‌شود و اگر در ترك این عادت نادرست خود اقدام نكنند پس از گذشت مدتی به طور حتم قوز نوع دوم را پیدا می‌كنند.

لذا متخصصان پزشكی ورزشی تاكید كرده‌اند كه ضروریست در هنگام فعالیت ستون فقرات كاملا در حالت ایستاده قرار گیرد زیرا عدم توجه به این معضل مشكلات متعددی را برای ستون فقرات افراد به همراه دارد 

با توجه به اینكه دانش آموزان روزانه چند ساعت در كلاس های درس روی نیمكت می نشینند حتی اگر نوع نشستن مناسب باشد و نیمكت نیز مطابق استاندارد باشد در آنها احساس خستگی فیزیكی بوجود می آید و چنانه نوع نشستن مناسب نباشد و یا نیمكت مطابق استاندارد نباشد در دراز مدت موجب اختلالات ساختاری می شود كه Scoliosis و شكل C در مهره ها از آن جمله است . دانش آموزان پسر غالباً این شكل را با بازی كردن ( عمدتاً فوتبال ) در كوچه و خیابان و یا ورزشگاهها حل می كنند ولی برای دختران دانش آموز به دلیل اعتقادات و فرهنگ جامعه امكانات كمتری وجود دارد بنابراین لازمست در مدارس ساعتهایی برای تمرین های بدنی و ورزش دختران منظور شود.

 

تعداد مشاهده (1203)       نظرات (2)

نظرات کاربران درباره خبر "ناهنجاریهای قامتی زنگ خطری در كمین سلامت جسمی دانش آموزان"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید